9 apr 2019

Balkongene og innglassing som går i stykker

En del beboere har meldt inn til styret at innglassingen på balkongene ikke lenger fungerer optimalt og at deler har gått i stykker. I hovedsak dreier dette seg om små «plastklips» som sprekker opp og faller fra hverandre på grunn av materialtretthet.

Det firmaet som i sin tid monterte innglassingen gikk konkurs for noen år tilbake. Styret har «støvsugd» markedet for resvedeler. Disse er også brukt opp, og vi klarer dessverre ikke å skaffe flere.
 
Vi har undersøkt om det er mulig å støpe nye deler, men dette viser seg å bli uforholdsmessig dyrt, fordi nye former også må støpes i så fall. Dermed tyder mye på at hele innglassingen må byttes ut.

Borettslaget har flere kostnadskrevende prosjekter foran oss: Nye parkeringsplasser, bytte av oljefyringsanlegget i høyblokka, bytte av vinduer i høyblokka, fuktproblemer i noen gavlvegger og forestående rørfornying.
 
Derfor mener styret vi må bruke tid på å finne frem til en måte å løse problemet med innglassingen på – uten at samtlige balkonger (også de hvor alt er i orden) må få en ny løsning for innglassing. Det kompliserer prosessen, fordi ulik innglassingsmetode må se noenlunde lik ut på fasaden.     

Vi ber derfor beboerne smøre seg med enda litt mer tålmodighet. Så snart generalforsmalingen er gjennomført, kan styret gå inn i dette prosjektet med fullt fokus.

Det hadde vært til stor hjelp for styret om du kan sende oss en mail der du så konkret som mulig beskriver hva som har gått i stykker med din innglassing. Hvis du har mulighet til å legge ved mobilbilder, er det veldig fint. Merk mailen «Innglassing». Husk å oppgi navn, kontaktinformasjon (mobilnr.), adresse og leilighetsnummer.

En slik kartlegging vil lette arbeidet når styret har funnet en leverandør med rett, teknisk løsning. 

I mellomtiden kan vi ikke understreke nok hvor viktig det er at du selv vedlikeholder både innglassing og vinduer ved å smøre hjul og skinner. Bruk aldri makt hvis noe ikke fungerer som det skal!